Ga terug
Bereiding 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 8 stuks

Ingredients
  

  • 1 ei
  • 1 tl bloem
  • 3 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1 bosuitje in heel fijne ringetjes
  • 1 el olie
  • 30 g komkommer
  • 8 rivierkreeftjes of 100 g warmgerookte zalm

Instructions
 

  • Klop het ei goed los met de bloem en een eetlepel zure room. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor; houd een paar ringetjes apart.
  • Verhit een poffertjespan en bestrijk hem dun met olie. Schep in elk kuiltje een eetlepel van het bosuimengsel, draai de poffertjes om als het ei gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en dan in reepjes.
  • Meng de rest van de zure room en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer elk poffertje met een theelepel zure room en leg hierop een rivierkreeftje of zalm en de apart gehouden ringetjes bosui. Bestrooi met peper naar smaak en garneer met reepjes komkommer.
  • Maak als voorgerecht 3 poffertjes per persoon

Notes

Recept: Allerhande