Ga terug
Bereiding 25 minuten
Marineren 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 g magere biefstuk zoals kogelbiefstuk of ossenhaas
  • 1 paprika in blokjes van 3 cm

Marinade

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl honing
  • 1 el limoensap
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ tl zout

Instructions
 

  • Temperatuur 200 °C/12 minuten
  • Maak eerst de marinade: meng daarvoor alle ingrediënten in een vershoudbakje.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Voeg het vlees toe aan de marinade. Dek af en laat 2 tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de airfryer voor tot 200 °C ook als de fabrikant zegt dat dit niet nodig is.
  • Haal het vlees uit de marinade en leg het op een keukenpapiertje. Rijg het vlees samen met de paprika aan 4 spiesjes. Leg de spiesjes op het rekje (als je dat gebruikt).
  • Bak de spiesjes 8 minuten op 200 °C in de airfryer. Serveer direct.

Notes

Airfryer
Dit recept komt uit het boek Airfryer, Bas Robben