Verhit de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en wortel toe en fruit deze enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg de prei en champignons toe en bak alles nog 5 minuten zachtjes mee.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul in ongeveer 5 minuten, terwijl je het met een vork uit elkaar drukt.
Roer het gemberpoeder, de gembersiroop, ketjap, chilisaus en pindakaas door het gehaktmengsel. Voeg vervolgens de bimi toe. Roer alles goed door en plaats een deksel op de pan. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de macaroni voorzichtig door het gehaktmengsel.
Verdeel het gerecht over borden en serveer direct. Voeg eventueel extra chilisaus toe voor een pittigere smaak.
Notes
Tip: Dit gerecht is ook heerlijk met een handje geroosterde pinda's of wat verse koriander als garnering.