Ga terug
Bereiding 2 uur
Gang Lunch, Soep
Keuken Hollands
Porties 16 koppen

Ingredients
  

  • 2 pakken spliterwten
  • 4 liter water
  • 1 kg halscreb met been
  • 1 pond gesneden prei
  • 2 uien gesnipperd
  • 8 bouillonblokken
  • 250 g knolselderij in blokjes
  • 1 doosje bladselderij
  • 2 rookworsten à 375 g

Instructions
 

  • Was het vlees en wrijf de stukjes bot eraf.
  • Was de erwten en zet op met het water, de bouillonblokken en het vlees. Bouillon aan de kook brengen, schuim eraf scheppen. 1 uur laten koken.
  • Neem het vlees uit de pan en snijd in stukjes. Aan bouillon toevoegen: prei, knolselderij, bladselderij, en vlees. Nog een half uur laten koken.
  • Worst in plakjes snijden en toevoegen.