Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 bosje groene asperges
  • 4 eieren
  • 40 g pistachenoten ongezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 g rucola
  • 75 g veldsla
  • 75 g pecorino in dunne plakjes

Dressing

  • 5 g tijmtakjes blaadjes gerist
  • 75 ml yoghurt
  • 1,5 el appelazijn
  • 1 el honing
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructions
 

  • Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 minuten draaien tot een mooie gebonden dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 minuten net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
  • Kook de eieren halfzacht en laat onder koud water schrikken. Pel ze en snijd doormidden. Rooster de pistachenoten in een koekenpan goudbruin, schud ze regelmatig om tijdens het roosteren en hak ze grof.
  • Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de asperges met de olie, leg ze in de grillpan en grill ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
  • Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eieren erop en bestrooi met de pecorino en pistachenoten. Geeft de rest van de dressing er apart bij.

Notes

Tip: je kunt de asperges ook beetgaar stomen.
Bron: Delicious.nl