Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Saus & dressing
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 50 g boter
  • 1 sjalot zeer fijn gesnipperd
  • 380 ml vleesfond
  • 250 ml slagroom
  • 2 el groene peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblaadje
  • 100 ml cognac optioneel

Bereiding
 

  • Snipper de sjalot. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot met de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min. Voeg de vleesfond toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat tot â…“ inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus overhouden (per 8 personen). Dit duurt ca. 10 min.
  • Verwijder het laurierblaadje en breng de saus eventueel op smaak met zout.

Opmerkingen

Bron: Allerhande