Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Buffet
Keuken Hollands
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 1,5 kg aardappelen
  • 250 winterpeen in blokjes
  • 250 g tuinerwten diepvries
  • 2 kleine zure appels
  • 1 ui
  • 60 ml witte wijn azijn
  • 150 ml mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 300 g soepvlees
  • 2 vleesbouillonblokken

Instructions
 

  • Vlees opzetten met 1 lt water en bouillonblokken en in 2 uur gaar laten worden. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 5 minuten gaarkoken. Afgieten en even laten uitdampen. Winterpeen en erwten in 4 min gaarkoken. Appels schillen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Augurken en zilveruitjes fijn hakken.
  • Soepvlees in stukjes snijden. In kom aardappel, appel, ui, macedoine en vlees door elkaar scheppen. Azijn, mayonaise en mosterd erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 2 uur) afgedekt in koelkast zetten.
  • Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen. Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met partjes ei, cherrytomaatjes, peterselie, augurkjes en zilveruitjes.

Notes

Foto: Uitpaulineskeuken.nl