Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 250 g prei
  • 200 g kipfilet
  • 125 ml dikke yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 l kippenbouillon van tabletten
  • zout

Instructions
 

  • Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei eerst in zeer dunne ringen.
  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Roer de yoghurt, mayonaise en cayennepeper door elkaar.
  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg kipreepjes en prei toe en kook alles in ongeveer 5 minuten gaar. Laat kip en prei uitlekken en afkoelen. Bewaar de bouillon om zó op te drinken of om er soep van te maken.
  • Hak prei en kip in kleine stukjes en roer deze door het mayonaisemengsel. Breng eventueel op smaak met wat extra cayennepeper en een snufje zout.