Ga terug
Bereiding 25 minuten
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 gr aardappelen of aardappelschijfjes
  • 3 preien in ringen, ca. 400 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 groentebouillontabletten
  • 700 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 200 ml kookroom
  • snuf zwarte peper
  • olie of boter om te bakken

Instructions
 

  • Fruit de fijngehakte knoflook aan in een soeppan met een beetje olie of boter. Voeg de aardappels in schijfjes of stukje toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Doe dan de prei erbij en bak ook een paar minuten mee. Voeg een snuf kerrie toe. Giet het water erbij en voeg de bouillontablet toe en laat oplossen. Kook de soep ca. 15 minuten tot de aardappels goed gaar zijn.
  • Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Breng de soep op smaak met een snuf peper en indien nodig een beetje zout.
  • Tip: voeg eventueel wat garnaaltjes, gerookte zalm snippers of gebakken spekjes toe.