Ga terug
Bereiding 10 minuten
Oventijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 700 ml kippen- of groentenbouillon
  • 1 courgette in blokjes
  • 100 g aspergepuntjes in stukjes van 3 cm
  • 200 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 40 g boter
  • 1 tl citroensap
  • 100 g parmezaanse kaas geraspt
  • zout en versgemalen peper

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  • Verhit de olie in een pan. Fruit de sjalot zachtjes glazig. Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig. Schenk de wijn erbij en laat het vocht zachtjes verdampen.
  • Schep de risotto in een ingevette ovenschaal en giet de hete bouillon erbij en zet 10 min in de oven.
    Voeg de courgette, aspergepuntjes en tuinerwten toe, roer goed door en zet nog 30 min in de oven.
  • Roer de rest van de boter, het citroensap en de helft van de kaas door de risotto en laat nog 5 min afgedekt staan.