Ga terug
Bereiding 30 minuten
Stoven 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 uien
  • 100 g wortel
  • 5 tomaten
  • 600 g lende picanha (staartstuk)
  • zout peper
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el anisette
  • 1 dl tomatensap
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el maizena
  • 16 olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 handje basilicum of een takje rozemarijn of peterselie

Instructions
 

  • Snipper de ui. Schraap de wortel schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de gesnipperde ui toe en bak nog 5 minuten mee. Pers de knoflook boven de pan uit en roer goed door.
  • Voeg 2 dl heet water, de likeur, wortelstukjes, tomatensap, rozemarijn en laurier toe aan de pan. Roer alles door en leg een deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 2½ uur zachtjes stoven op laag vuur, tot het mals is.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het daarna in dunne plakjes.
  • Verwarm het vlees in de saus opnieuw, ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer de maizena glad met 1 eetlepel koud water en voeg dit al roerend toe aan het stoofvocht. Voet de olijven en kappertjes toe en laat de saus kort indikken.
  • Garneer het gerecht met basilicum of een takje rozemarijn en serveer direct.