Snipper de ui. Schraap de wortel schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de gesnipperde ui toe en bak nog 5 minuten mee. Pers de knoflook boven de pan uit en roer goed door.
Voeg 2 dl heet water, de likeur, wortelstukjes, tomatensap, rozemarijn en laurier toe aan de pan. Roer alles door en leg een deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 2½ uur zachtjes stoven op laag vuur, tot het mals is.
Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het daarna in dunne plakjes.
Verwarm het vlees in de saus opnieuw, ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer de maizena glad met 1 eetlepel koud water en voeg dit al roerend toe aan het stoofvocht. Voet de olijven en kappertjes toe en laat de saus kort indikken.
Garneer het gerecht met basilicum of een takje rozemarijn en serveer direct.