Ga terug
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 7 uur
Gang Soep
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 gedroogde paddenstoelen
  • 800 g zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 l groentebouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl kerriepoeder
  • zout en peper

Cashewsalsa

  • 50 g cashewnoten geroosterd
  • 15 g peterselieblaadjes
  • 15 g basilicumblaadjes
  • 40 g pecorino geraspt
  • 1 tl sumak
  • 4 el olijfolie van goede kwaliteit
  • zout

Instructions
 

  • Slowcooker 7 uur laag of 2 uur hoog.
  • Doe de gedroogde paddenstoelen, zoete aardappel, ui, chilivlokken, groente-bouillon en laurierblaadjes en de specerijen in de slowcooker.
  • Stel de slowcooker 2 uur in op hoog of 7 uur op laag. Vis daarna de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met de staafmixer glad. Breng de soep op smaak met zout en peper. Breng de soep op het fornuis aan de kook.
  • Doe voor de salsa alle ingrediënten in een hakmixer en hak kort. Breng de salsa op smaak met wat zout.
  • Serveer de soep met de salsa eroverheen.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben