Ingredients
- 4 gedroogde paddenstoelen
- 800 g zoete aardappel geschild en in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 tl chilivlokken
- 1 l groentebouillon
- 3 laurierblaadjes
- 1 tl kaneel
- 2 tl kerriepoeder
- zout en peper
Cashewsalsa
- 50 g cashewnoten geroosterd
- 15 g peterselieblaadjes
- 15 g basilicumblaadjes
- 40 g pecorino geraspt
- 1 tl sumak
- 4 el olijfolie van goede kwaliteit
- zout
Instructions
- Slowcooker 7 uur laag of 2 uur hoog.
- Doe de gedroogde paddenstoelen, zoete aardappel, ui, chilivlokken, groente-bouillon en laurierblaadjes en de specerijen in de slowcooker.
- Stel de slowcooker 2 uur in op hoog of 7 uur op laag. Vis daarna de laurierblaadjes eruit en pureer de soep met de staafmixer glad. Breng de soep op smaak met zout en peper. Breng de soep op het fornuis aan de kook.
- Doe voor de salsa alle ingrediënten in een hakmixer en hak kort. Breng de salsa op smaak met wat zout.
- Serveer de soep met de salsa eroverheen.
Notes
