Ingredients
- 400 g kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 200 g peultjes
- 3 el sojasaus
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- ½ Chinese kool
- 300 g witte rijst
Instructions
- Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 3 min. bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Neem de kip met een schuimspaan uit de pan. Leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
- Snijd de ui in ringen. Voeg de ui toe aan de achtergebleven olie in de wok en bak 1 min. Maak de peultjes schoon. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe aan de ui en roerbak 4 min. op hoog vuur tot de peultjes beetgaar zijn.
- Snijd de Chinese kool in reepjes. Schep de kip en koolreepjes bij de peultjes en bak nog 2 min. Lekker met witte rijst.
Notes
Recept: Allerhande