Bereiding 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 g limabonen blik of pot, uitgelekt
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 200 g cherrytomaten in kwarten
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 1 komkommer zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in kleine blokjes
  • 3 ingelegde chilipepers fijngehakt
  • 10 g peterselie grof gehakt
  • 10 g bieslook fijngehakt
  • zout en peper
  • 1 el harissa
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 bio-citroen rasp en sap
  • ½ tl honing

Instructions
 

  • Meng de bonen en alle groenten in een grote kom. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de harissa, de olie, het citroenrasp en -sap, de honing, zout en peper door elkaar. Schenk over de salade en meng goed met elkaar. In de koelkast blijft de salade vier dagen goed.
  • Lekker met wat knapperig desembrood.

Notes

Per portie (6): ca. 147 kcal 6 g eiwit · 7 g vet · 13 g koolhydraten
Bron: Foodies