Boerenkoolstamppot met paprika

Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr boerenkool
  • 400 gr runderbraadworst
  • 2 rode uien
  • 1 knoflook
  • 125 gr spek
  • 300 gr paprika
  • Peper en zout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 el mosterd
  • 1 el olijfolie

Instructions
 

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min koken.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.
  • Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.
  • Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.

Notes

Bron: eatertainment.nl