Spaanse aardappeltortilla

Bereiding 20 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Buffet
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 700 g aardappelschijfjes
  • 4 el olijfolie
  • 8 eieren
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 ui in ringen

Instructions
 

  • Verhit de olie en bak de uien glazig. Aardappel en knoflook erbij en bak nog 10 minuten. Voeg zout naar smaak toe. Schep voortdurend om zodat de aardappels niet aanbranden of te bruin worden. Laat afkoelen.
  • Vet een ovenschaal of quichevorm in en schep het aardappelmengsel in de schaal. Klop de eieren met peper en zout en schenk over de aardappels.
  • Bak de tortilla 30 à 40 minuten in de oven op 200 °C.

Notes

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren maken. Laat deze afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 ℃.