Ingredients
- 600 g runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 vleestomaten
- 3 eetl. zonnebloemolie
- versgemalen peper
- 1 eetl. paprikapoeder
- 6 dl kippenbouillon van tablet of uit pot
- 150 g chorizo
- 1,5 dl volle yoghurt
- zout
Instructions
- Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper ze grof. Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes en verwijder de zaadjes. Kruis de tomaten in, dompel ze kort in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg versgemalen peper, paprikapoeder en de vleesblokjes toe en braad het geheel 2 minuten aan. Verwarm de kippenbouillon en giet deze bij het vlees zodat het net onder staat. Breng aan de kook en laat het vervolgens 1,5 uur zachtjes stoven.
- Schep daarna de paprika's en tomaten door de pan en laat de goulash nog 30 minuten met de deksel schuin op de pan zachtjes garen. Snijd de chorizo in plakjes of reepjes en roer deze samen met de yoghurt door de goulash. Verwarm het gerecht nog even zonder te koken en breng op smaak met zout.