Ingredients
- 6 plakjes wit brood of één heel stokbrood
- olijfolie om het brood te bestrijken
- ½ avocado
- sap van ½ limoen
- 200 g gerookte zalm in dunne plakken
- verse dille of koriander gehakt
Mierikswortel-limoencrème
- 3 el mayonaise
- 2½ el mierikswortel
- 1 el limoensap versgeperst
- fijngeraspte schil van 1 limoen
- zout en versgemalen peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 ℃.
- Steek ongeveer 30 rondjes uit het brood met een steker van ongeveer 2½ cm breed.Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet weg en laat afkoelen.
- Snij de avocado in blokjes en knijp er wat limoensap over om te voorkomen dat ze verkleuren.
- Meng alle ingrediënten voor de mierikswortel-limoencrème, proef en pas indien nodig aan.
- Smeer als de toast is afgekoeld met de crème. Beleg met gerookte zalm, avocado en wat gehakte dille of koriander.Ook lekker met roggebrood.
Notes

Bron: L’Art de la Table
Gintare Marcel