Zalm met avocado & mierikswortelcrème

Bereiding 20 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 30 stuks

Ingredients
  

  • 6 plakjes wit brood of één heel stokbrood
  • olijfolie om het brood te bestrijken
  • ½ avocado
  • sap van ½ limoen
  • 200 g gerookte zalm in dunne plakken
  • verse dille of koriander gehakt

Mierikswortel-limoencrème

  • 3 el mayonaise
  • el mierikswortel
  • 1 el limoensap versgeperst
  • fijngeraspte schil van 1 limoen
  • zout en versgemalen peper

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 190 ℃.
  • Steek ongeveer 30 rondjes uit het brood met een steker van ongeveer 2½ cm breed.
    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Bak ze ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet weg en laat afkoelen.
  • Snij de avocado in blokjes en knijp er wat limoensap over om te voorkomen dat ze verkleuren.
  • Meng alle ingrediënten voor de mierikswortel-limoencrème, proef en pas indien nodig aan.
  • Smeer als de toast is afgekoeld met de crème. Beleg met gerookte zalm, avocado en wat gehakte dille of koriander.
    Ook lekker met roggebrood.

Notes

L'art de la table
Bron: L’Art de la Table
Gintare Marcel