Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 eieren
  • 1 snee brood zonder korst
  • scheut melk
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • milde olijfolie
  • evt. mayonaise en mosterd

Instructions
 

  • Kook twee eieren hard. Week het brood in de melk. Knijp uit.
  • Meng het gehakt met het brood, ui, knoflook, mosterd, peterselie en peper en zout naar smaak. Doe het mengsel in een brood- of cakeblik en verstop de eieren in het midden. Bestrijk met olie.
  • Rook het gehaktbrood op 100 °C in ongeveer anderhalf uur gaar. Gebruik een kernthermometer. Als de temperatuur 70 °C bereikt, is het gehaktbrood veilig voor consumptie.
  • Serveer met een flinke klodder mayonaise en mosterd.

Notes

Dit is een recept uit het boek BBQ kamado, Fabian Beck & Giuseppe Messina