Gebakken eieren van de Bastard

Het grote herstel kan beginnen. Vet, gesmolten kaas, boterhammen en een herstelpilsje.
Bereiding 24 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 8 sneden zuurdesem- of wit casinobrood whatever floats your boat
  • 4 el boter plus extra om in te bakken
  • 200 g roomkaas
  • 2 el mosterd
  • 2 el bieslook fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 vleestomaten in plakken
  • 8 plakken gekookte ham
  • 12 verse eieren
  • 300 g geraspte cheddar
  • 8 plakken gerookte ham
  • takjes kervel ter garnering

Instructions
 

  • 200 °C, DIRECT
  • Besmeer de sneetjes brood met de boter en bestrooi zout en peper. Gril de boterhammen aan beide kanten kort op de plancha; ze moeten krokant aan de buitenkant en fluffy aan de binnenkant zijn.
  • Meng in een kom de roomkaas met de mosterd en bieslook, en breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de plakken tomaat en gekookte ham kort aan beide kanten.
  • Bak per persoon 3 spiegeleieren, waarbij je de dooier vloeibaar houdt. Bestrooi de eieren met cheddar en laat de kaas even smelten.
  • Besmeer elke boterham met roomkaas, verdeel de plakken tomaat erover en leg er om en om een plak gekookte ham en een plak gerookte ham op.
  • Beleg elke twee boterhammen met drie spiegeleieren en garneer met de takjes kervel.

Notes

Good Better Bastard
Dit recept komt uit het boek Good Better Bastard, Jeroen Wesselink