Bereiding 40 minuten
Slowcooker 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 kg riblappen in stukken van 5 cm
  • zout en peper
  • ½ nootmuskaat geraspt
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 8 tenen knoflook in plakjes
  • 2 tl venkelzaad
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, in ringen
  • 4 tomaten in stukken
  • 150 ml Amarone of andere stevige rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • 200 ml runderfond
  • suiker optioneel
  • 400 g bucatini
  • 40 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 30 g boter

Instructions
 

  • Kruid de riblappen met zout, peper en de nootmuskaat. Verhit in een (liefst gietijzeren) koekenpan de olijfolie. Bak op hoog yuur de riblappen rondom goed donkerbruin. Schep het vlees vervolgens in de slowcooker.
  • Zet het vuur laag en bak in de achtergebleven olie de ui, knoflook, het venkelzaad en de rode peper 5 minuten tot de ui zacht is. Gooi de hele pan leeg in de slowcooker.
  • Voeg de tomaten, Amarone, laurier en tijm toe. Giet de runderfond erbij.
  • Stel de slowcooker in: 6 uur op laag. Neem het vlees uit de pan en haal het uit elkaar. Vis de kruiden uit het stoofvocht en giet het over in een sauspan.
  • Kook de saus in tot ongeveer de helft overblijft. Meng dan het vlees erdoor en breng de vleessaus op smaak met zout en misschien een beetje suiker.
  • Breng voor de pasta een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de bucatini zo gaar als je zelf lekker vindt. Verhit in een grote pan de saus en roer de gekookte pasta hierdoor. Misschien moet je wat pastawater toevoegen. Roer de helft van de geraspte parmezaanse kaas erdoor en voeg ook de boter toe. Roer tot ze zijn gesmolten.
  • Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas en een fikse draai zwarte peper.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben