Pekingsoep is in China bekend als zuur-pittige soep en is vooral in Peking heel geliefd. Bij ons is ze heel populair als voorgerecht.
Voorbereiding 45 minuten
Koken 1 uur
Gang Lunch
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • cm verse gember
  • 1 hele soepkip of ca. 400 g kipfilet
  • ½ ui
  • 20 g gedroogde zwarte Chinese paddenstoelen
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 1 pot bamboeschijven uitgelekt 175 g
  • 2 el chilipasta
  • 3 el tomatenpuree
  • zout
  • 4 tl suiker
  • gemalen witte peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 7 el rijstazijn
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 3 el maizena
  • ca. 150 ml koud water
  • 2 eieren M
  • geroosterde sesamolie
  • lente-uiringetjes als garnering

Instructions
 

  • Schil de gember voor de kippenbouillon en snijd hem in plakjes van 0,5 centimeter dik. Doe die met 2 liter water, kip en ui in een pan en laat dit 40 minuten koken. Schep het schuim eraf.
  • Giet intussen heet water over de zwarte Chinese paddenstoelen en laat die 15 minuten wellen. Verwijder de pitjes uit de paprika, was hem en schil de wortel. Snijd beide in reepjes. Snijd ook de bamboeschijven in reepjes. Giet als de paddenstoelen geweld zijn het water af en snijd de paddenstoelen in reepjes.
  • Haal de kip uit de bouillon, snijd het vlees eraf en scheur het in stukjes. Verwijder ook de ui en gember uit de bouillon.
  • Doe het kippenvlees en de groentereepjes in de bouillon en breng die aan de kook. Breng de soep dan op smaak met chilipasta, tomatenpuree, 5 theelepels zout, suiker, peper, paprikapoeder, rijst azijn en lichte en donkere sojasaus. Kruid eventueel na met zout en azijn. Leng maizena aan met water en roer dit door de soep.
  • Haal de pan van de kookplaat. Kluts de eieren in een apart schaaltje en giet ze in de soep. Breng die nogmaals even aan de kook en roer voorzichtig.
  • Garneer voor het serveren met een beetje sesamolie en fijngesneden lente-uiringetjes.

Notes

Easy Asian cooking
Dit is een recept uit het boek Easy Asian Cooking, Xian Heinrich