Bereiding 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 2 knoflooktenen
  • 1 handje platte peterselie
  • zout & peper uit de molen
  • flinke scheut zonnebloemolie

Instructions
 

  • Schil de aardappels, was ze en rasp ze met een grove rasp in sliertjes boven een kom.
    Pers de knoflookteen uit en hak de peterselie fijn.
  • Schep samen met 1 flinke tl zout en versgemalen peper goed door de aardappelsliertjes.
  • Ontstaat er vocht in de kom? Dep de boel dan droog tussen dubbele vellen keukenpapier of in een schone theedoek.
  • Laat een laag olie in een grote koekenpan flink heet worden.
  • Schep iets van elkaar bergjes aardappel (± de helft van de kom) in de pan. Duw ze iets plat met een spatel.
    Bak ze ± 3 minuten per kant op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, maar vanbinnen nog een tikje smeuïg.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.

Notes

Koken met Karin - Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek
Dit recept komt uit het boek Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek, Karin Luiten