Gehaktballetjes in tomatensaus

Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 300 g gehakt kip of ander vlees
  • zout en peper
  • boter om in te bakken
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van ½ citroen
  • 3 tomaten
  • bosje koriander of bladpeterselie

Voor de rode pesto

  • 80 g zongedroogde tomaatjes in olie uitgelekt
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte gruyère

Instructions
 

  • Maal voor de pesto de zongedroogde tomaatjes, de pinboompitten, de knoflook en de gruyère tot een pesto. Meng driekwart van de pesto door het gehakt, kruid met zout en peper en rol er balletjes van. Bak de balletjes mooi bruin in een pan met flink wat boter.
  • Giet de kokosmelk met 100 milliliter water, het citroensap en de rest van de pesto in een pan en breng aan de kook.
  • Snijd intussen de tomaten in kwarten en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes en dan in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de tomatenblokjes en de koriander toe aan de kokosmelk en laat 2 minuten meekoken. Verdeel de saus over de borden en leg er de balletjes in.

Notes

Chez Pascale
Dit is een recept uit het boek Chez Pascale, Pascale Naessens