Aardappel-groentepuree

Bereiding 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 g kruimige aardappels
  • ½ knolselderij
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Maak de groente schoon, snij in stukjes en kook tegelijk met de aardappels, maaar wel liefst in twee aparte pannen, gaar in gezouten water in 15 minuten.
  • Verwarm intussen de melk en laat de boter erin smelten. Giet de aardappelen en knolselderij af en laat even uitdampen.
  • Haal door de pureeknijper of stamp fijn met de pureestamper. Nooit met de mixer, dat wordt behangplaksel.
  • Roer stevig met een pollepel de warme botermengsel en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Te stevig? Extra boter of melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Notes

Slim zonder pakjes & zakjes, Karin Luiten
Dit is een recept uit het boek Slim zonder pakjes & zakjes, Karin Luiten