Keukengerei
- standmixer met garde
- 4 ramequins (250 ml inh.)
Ingredients
- 180 ml eiwit ± 5 eiwitten
- 75 fijne kristalsuiker + extra voor in de ramequins
- cacao om mee te bestuiven
Chocoladesaus
- 60 g ongezouten boter in blokjes + extra om mee in te vetten
- 200 g pure chocolade 70% cacao, fijn gehakt
Instructions
- Verwarm voor de chocoladesaus een pannetje op laag vuur. Voeg de 60 g boter en de chocolade toe en roer tot het gesmolten is en je een gladde saus hebt. Laat 5 min. afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eiwitten in de kom van een standmixer op hoge stand op, tot er zachte pieken ontstaan. Schep 1 lepel suiker erbij, klop tot die is opgelost en herhaal lepel voor lepel, tot alle suiker is opgenomen. Klop dan nog 2 min., of tot het eiwit dik en glanzend is.
- Vet de ramequins in met boter, schep de suiker erin en rol tot de binnenkant rondom met suiker is bedekt. Zet op een bakplaat. Vouw de chocoladesaus door het eiwit. Schep het beslag in de ingevette ramequins en bak 12-15 min., of tot ze gerezen zijn. Bestuif met cacao en serveer.
Notes
p.p. ± 511 kcal / 9 g eiwit / 36 g vet / 20 g kh
Bron: Deliciousmagazine