Bruschetta met tomaat & ‘nduja

Bereiding 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 16 stuks

Ingredients
  

  • 1 groot stokbrood uiteinden verwijderd, in 16 plakjes
  • 300 g rijpe tomaten grof gehakt
  • 400 g cannellinibonen blik, uitgelekt en afgespoeld
  • een handvol peterselie gehakt
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 2 tl extra-vierge olijfolie
  • zout en peper
  • 8-10 tl ‘nduja

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C /hetelucht 180°C). Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak 8-10 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn (je moet het brood misschien in 2 porties bakken). Neem de bakplaat uit de oven en laat het brood afkoelen.
  • Meng de tomaten, de bonen, de peterselie, de azijn en de olie in een kom. Breng goed op smaak met zout en peper en houd apart.
  • Bestrijk elk plakje stokbrood met ca. 12 tl ‘nduja en leg ze op een serveerschaal. Lepel het tomatenbonenmengsel op het brood en serveer.

Notes

Per stuk: ca. 107 kcal
4 g eiwit, 2 g vet, 17 g koolhydraten
Bron: Foodies