Rouleau van vitello tonnato

Bereiding 30 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingredients
  

  • 1 blikje tonijn naturel 185 g, uitgelekt
  • 3 el mayonaise
  • 1 ansjovis in olijfolie uitgelekt
  • 50 ml droge witte wijn
  • 3 tl kappertjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 12 plakjes fricandeau van kalf of varken
  • 25 g rucola

Instructions
 

  • Pureer met de staafmixer de tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilet, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  • Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Verdeel er de rucola en de pijnboompitten over en rol op.
  • Leg de rolletjes op de plank en garneer met een dotje tonijnmayonaise, de rest van de kappertjes en versgemalen peper.