Gevulde eieren

Bereiding 20 minuten
Gang Buffet
Keuken Hollands
Porties 20 stuks

Ingredients
  

  • 10 eieren niet te vers ca. 1 week oud
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 1 el bieslook fijngesneden

Instructions
 

  • Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.
  • Pel de eieren en halveer ze de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal. Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.
  • Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.