Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 kg jumbo mosselen
  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 grote uien
  • scheutje water of witte wijn
  • 4 el knoflookboter
  • 4 tl witte gemalen peper

Afwerking

  • 2 flesjes tripel karmeliet
  • 1 bosje platte peterselie gehakt

Instructions
 

Mosselen

  • Spoel de mosselen, snijd de selderij en uien fijn in gelijke delen. Verdeel
  • de mosselen en groenten over 4 mosselpotten. Voeg een scheutje water (of wijn), 1 eetlepel knoflookboter en 1 theelepel peper toe aan elke pot.
  • Kook de mosselen op een hoog vuur, onder een deksel. Na circa 3 minuten de mosselen eens opschudden, zodat de mosselen en de groenten goed gemengd zijn.
  • Laat nog 3 minuten verder koken op een hoog vuur. Zodra alle schelpen opengaan, laat je de mosselen nog 1 minuut op het vuur staan. Schud op voor het serveren.

Afwerking

  • Verdeel de 2 flesjes tripel karmeliet over de vers gekookte mosselen.
  • Werk af met gehakte platte peterselie.

Notes

Masterclass - Mosselen, Piet Devriendt
Dit is een recept uit het boek Masterclass – Mosselen, Piet Devriendt