Witlof stamppot met blauwe bessen (of druiven)

Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4-5 stronkjes witlof
  • 125 g blauwe bessen
  • 150 g geschaafde amandelen
  • 10 fijne takjes verse dille
  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 graden.
  • Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetjaar in water. Giet de aardappelen af en stamp ze met de volle melk en een klontje gezouten roomboter tot een puree. Breng op smaakt met nootmuskaat, zout en peper.
  • Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden, haal de harde kern eruit en snijd de witlof in dunne reepjes. Roer de witlof en de blauwe bessen door de stamppot.
  • Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de amandelen. Zet de witlofschotel 10 minuten in de oven en bak tot de amandelen goudbruin gekleurd zijn. hak de dille fijn, haal de schotel uit de oven en bestrooi met wat gehakte dille.

Notes

Stamppotbijbel, Werner Drent
Dit is een recept uit Stamppotbijbel, Werner Drent
*Op de foto is de witlof stamppot gegarneerd met blauwe druiven ipv blauwe bessen.