Geroosterde zalm met mango-abrikozensalsa

Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 mango
  • 4 abrikozen
  • 1 verse rode chilipeper
  • ½ kleine rode ui
  • 1 biologische limoen
  • wat komijnpoeder
  • wat fijngesneden oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 4 zalmfilets à 125-150 g met vel
  • plantaardige olie

Instructions
 

  • Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Schil de mango voor de salsa. Haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine blokjes. Haal de pitten uit de abrikozen en snijd in kleine blokjes. Snipper de rode ui en snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes Hou je van pittig, laat dan wat zaad zitten. Meng de mango- en abrikozenblokjes, ui en chiliringetjes in een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg die toe. Breng de salsa op smaak met komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.
  • Bestrijk de zalm licht met olie en rooster op de velkant 10 minuten op de matig hete BBQ. Serveer met de salsa.

Notes

Een wereldreis rond de BBQ
Dit is een recept uit het boek Een wereldreis rond de bbq, Ralph de Kok