Dit is een lekker simpel gerecht, geen uitleg nodig. Heerlijk en in no-time op tafel. Kortom: een topper! Serveer er gestoomde jasmijnrijst bij.
Ingrediënten
- 250 g scharrelkipdijfilets in reepjes van 1 cm
- snuf zeezoutvlokken
- snuf gemalen witte peper
- 1 el maïzena
- 1 el koolzaadolie
- 2 tenen knoflook geplet en fijngehakt
- 1 el shaoxing (rijstwijn) of droge sherry
- 2 flinke stengels bleekselderij diagonaal in stukjes van 2½ cm
- 1 el zoutarme lichte sojasaus
- 1 el oestersaus
- snuf chilivlokken
- handje geroosterde pinda's
- 1 tl geroosterde-sesamolie
Bereiding
- Doe de kipreepjes in een kom en breng op smaak met wat zout en gemalen witte peper. Strooi de maïzena erover en meng goed om de kip aan alle kanten te coaten. Zet opzij.
- Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de knoflook toe en roer een paar seconden om het aroma vrij te laten komen. Voeg de kipreepjes toe en schroei in 10 seconden (zonder te roeren) aan één kant dicht, draai dan om en roerbak nog 2 minuten.
- Roer de rijstwijn of droge sherry erdoor, voeg de bleekselderij toe en roerbak nog iets minder dan 1 minuut tot de selderij zacht maar nog steeds knapperig is. Breng op smaak met de lichte sojasaus, oestersas en chilivlokken en meng goed
- Voeg tot slot de geroosterde pinda's toe en breng op smaak met de geroosterde-sesamolie. Roer goed, haal van het vuur en serveer meteen.
Opmerkingen
