Yoghurttrifle met kaneelcrunch

Bereiding 1 uur
Wachttijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 g appels
  • 1 el + 75 g boter
  • 2 el + 75 g lichte basterdsuiker
  • 2 el citroensap
  • 75 g bloem
  • 3 el havervlokken
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • 100 ml slagroom
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 8 g vanillesuiker

Bereiding
 

  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in stukjes. Verhit 1 el boter in een pan en bak de appel erin. Bestrooi met 2 el suiker en laat goudgeel karamelliseren. Voeg het citroensap en 3-4 el water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Smelt 75 g boter. Meng de bloem, de havervlokken, 75 g suiker, nootmuskaat en kaneel in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en kneed tot een kruimeldeeg. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf. Roer de yoghurt met de vanillesuiker glad. Spatel de slagroom erdoorheen. Verdeel de helft van de appelcompote over 4 glazen. Verdeel de helft van de roomyoghurt en de helft van de kaneelcrunch erover. Maak af met de rest van de compote, de yoghurt en de crunch. Zet tot serveren in de koelkast.

Opmerkingen

Per portie: ca. 580 kcal | 5 g eiwit | 31 g vet | 70 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten