Minicheesecakes met blauwe bessen

Bereiding 1 uur 15 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Keukengerei

  • 6 ovenbestendige kopjes of schaaltjes ca. 200 ml inhoud
  • spuitzak met klein stervormig spuitmondje

Ingrediënten
  

  • 85 g boter
  • 125 g biscuits
  • olie om in te vetten
  • 1 bio-citroen
  • 350 g roomkaas
  • 125 g suiker
  • 175 g crème fraîche
  • 20 g + 1 tl maizena
  • 2 eieren
  • 300 g blauwe bessen
  • 100 ml slagroom

Bereiding
 

  • Bodem: Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de met olie ingevette, ovenbestendige kopjes of schaaltjes. Druk het mengsel tegen de rand wat omhoog en druk aan tegen de bodem. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
  • Vulling: Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Was de citroen, rasp de schil er fijn af en pers de citroen uit. Roer de roomkaas, 100 g suiker, de crème fraîche, het citroensap, de -schil en 20 g maizena glad. Roer de eieren erdoorheen. Verdeel het roomkaasmengsel over de kopjes. Zet de kopjes op een bakplaat en bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Laat de minicheesecakes ca. 1 uur en 30 minuten afkoelen.
  • Maak de blauwe bessen schoon. Breng de helft van de blauwe bessen met 25 g suiker aan de kook. Roer 1 tl maizena met 2 el water glad. Voeg de rest van de blauwe bessen door het mengsel in de pan. Schenk het maizenamengsel al roerend erbij en laat ca. 1 minuut zachtjes koken. Laat de blauwebessencompote afkoelen. Klop de slagroom stijf, doe hem in een spuitzak met klein stervormig spuitmondje en versier de minicheesecakes ermee. Schep een lepel blauwe-bessencompote op elke cheesecake en geef de rest erbij.

Opmerkingen

Per stuk: ca. 670 kcal | 13 g eiwit | 49 g vet | 47 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten