Hazelnootschuimgebakjes met chocoladesaus

Bereiding 1 uur 30 minuten
Wachttijd 1 uur
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 60 g hazelnoten
  • 2 eiwitten
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 125 g + 2 el suiker
  • 3 druppels vanille-extract
  • 150 g slagroom
  • 4 el chocoladesaus fles cacaopoeder en poedersuiker (om te bestuiven)

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/hetelucht: 160°C). Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 10 minuten in de oven. Neem ze direct van de bakplaat, laat kort afkoelen en hak ze grof. Laat verder afkoelen. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 120°C/hetelucht: 100°C).
  • Klop de eiwitten met de azijn stijf in een grote kom. Voeg al kloppend beetje bij beetje 125 g suiker toe. Spatel tot slot het vanille-extract en de hazelnoten (houd 1 el apart) erdoorheen.
  • Schep met een lepel 8 cirkels (ca. 6 cm Ø) van het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues in ca. 1 uur gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Klop kort voor het serveren de slagroom stijf en voeg beetje bij beetje 2 el suiker toe. Verdeel de slagroom over de helft van de meringues. Besprenkel met de chocoladesaus. Leg de overige meringues erop. Strooi de apart gehouden hazelnoten erover. Bestuif met cacaopoeder en poedersuiker.

Opmerkingen

Per portie: ca. 410 kcal | 6 g eiwit | 22 g vet | 48gkoolhydraten
Bron: Koken & Genieten