Ingredients
- 100 g poedersuiker + extra om mee te bestuiven
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 50 g amandelmeel
- 1 el aardappelzetmeel
- 1 tl vanille-extract rasp van 1 kleine biocitroen
- 100 g zachte gedroogde vijgen in 1 cm-stukjes
- amandelen met vliesjes voor de garnering
Instructions
- Klop de poedersuiker met de boter in 4-5 min. tot een licht en romig mengsel. Meng het bakmeel, amandelmeel, aardappelzetmeel, vanilleextract en de citroenrasp erdoor. Roer de stukjes vijg erdoor.
- Vorm een deegslang van 20 cm lang, omwikkel met plasticfolie en draai het folie aan de uiteinden vast. Laat het deeg 20 min. in de koelkast rusten.
- Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het deeg in 1 cm dikke plakjes. Leg ze op de bakplaat, met ± 2 cm tussenruimte. Druk in het midden van elk koekje een amandel.
- Bak de koekjes ± 12-15 min. tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker.
- TIP Deze koekjes zijn 1 week luchtdicht te bewaren.
Notes
per koekje ± 166 kcal / 3 geiwit / 10 g vet / 17 g kh
Bron: Delicious