Croissant met room en aardbeien

Bereiding 20 minuten
Wachttijd 1 uur
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml slagroom
  • 4 croissants
  • 200 g aardbeien
  • poedersuiker om te bestrooien spuitzak

Voor de banketbakkersroom

  • 300 ml melk
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 2 el bloem
  • snuf zout

Bereiding
 

  • Verwarm voor de banketbakkersroom de melk met het vanillestokje en -merg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken.
  • Klop de eidooiers met de suiker los en roer de bloem erdoorheen. Giet de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad. Giet door een zeelje terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en verwarm nog 30 seconden door. Blijf de hele tijd goed roeren over de bodem van de pan, zodat de room niet aankoekt. Giet de room (evt. door een zeef) in een kom of schaal en leg er direct op het oppervlak een stuk folie of bakpapier op om te zorgen dat er geen vel op ontstaat. Laat afgedekt helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom met een (hand)mixer stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de banketbakkersroom. Laat eventueel nog iets langer opstijven in de koelkast.
  • Halveer de croissants horizontaal. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Doe de room in een spuitzak. Spuit een laag room op de onderste helft van elke croissant. Verdeel de aardbeien erover. Dek elke croissant af met de bovenste helft. Bestrooi met poedersuiker.

Opmerkingen

Per stuk: ca. 536 kcal 10 g eiwit · 31 g vet · 50 g koolhydraten
Bron: Foodies magazine