Ik ben dol op gerookte makreel. Ze noemen het ook wel gestoomde makreel, maar ze worden eigenlijk warm gerookt. Superlekker! Vind je die rooksmaak wat te heftig, dan kun je de makreel ook vervangen door een goede tonijn uit blik.
Bereiding 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 100 g haricots verts
  • 2 eieren gekookt en gehakt
  • 100 g kerstomaatjes doormidden
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 12 kleine zure augurkjes gehakt
  • 200 g gestoomde makreel fijngesneden/geplozen
  • 100 g Kewpie mayonaise Japanse mayonaise
  • zout en peper
  • 100 g gemengde sla mesclun
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Instructions
 

  • Blancheer de haricots verts 4 minuten in gezouten water, spoel koud en snijd in kleine stukjes.
  • Meng de haricots verts met ei, tomaat, ui (houd een paar ringen apart), augurkjes, makreel en mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de mesclun aan met de olijfolie en balsamicoazijn. Leg hier de salade op en maak af met wat uienringen.

Notes

Kampeerkoken, Julius Jaspers
Dit recept komt uit het boek Kampeerkoken, Julius Jaspers