De klassieker onder de hartige taarten maak je met slechts acht ingrediënten. Quiche Lorraine is een perfect voorbeeld van hoe iets groots in eenvoud kan zijn. Wij denken dat iedereen deze taart met sappige stukjes prei, een romige zoute smaak en knapperig deeg graag eet.
Bereiding 50 minuten
Gang Lunch
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 100 gr roomboter ongezouten
  • 200 gr bloem
  • 3 eieren
  • 0,5 tl zout
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 250 gr prei
  • 100 gr crème fraîche
  • nootmuskaat
  • 100 gr geraspte kaas

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem. Klop 1 ei los. Voeg het losgeklopte ei met het zout toe aan de boter
  • en bloem. Kneed tot een soepel deeg. Voeg 3 eetlepels water toe en kneed het deeg nog een keer goed door. Zet het deeg voor 15 à 30 minuten in de koelkast.
  • Bak de spekreepjes in een droge pan licht krokant. Maak de prei schoon en snijd in ringen van 0,5 centimeter dik. Bak de
  • prei 2 à 3 minuten mee met de spekreepjes. Haal de prei en spekjes uit de pan en zet even apart.
  • Vet een taart- of quichevorm in. Haal het deeg uit de koelkast en rol dun uit. Bekleed de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop de crème fraîche los met de overige 2 eieren. Roer de helft tot driekwart van de geraspte kaas erdoor. Maak het mengsel op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
  • Stort de prei met de krokante spekjes op de bodem van de taart- of quichevorm. Strooi er een klein beetje geraspte kaas overheen. Giet het eimengsel erover en top af met de rest van de geraspte kaas. Bak de quiche in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.

Notes

Altijd Lekker, Natalia Rakhorst & Walter Rakhorst
Dit is een recept uit het boek Altijd Lekker, Natalia Rakhorst & Walter Rakhorst