Ga terug
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 stelen prei in dunne ringen
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt of geperst
  • 360 g penne
  • 400 ml kookroom
  • 300 g spinazie
  • 320 g warmgerookte zalmsnippers
  • 50 g geraspte Italiaanse kaas
  • 10 g verse dille gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 citroenen 1 in partjes, de ander alleen het sap
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el olijfolie

Bereiding
 

  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten aan op hoog vuur. Blijf goed roeren.
  • Voeg de kookroom toe aan de prei en verbrokkel het bouillonblokje erboven. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
    Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng flink op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.