Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snelle kimchi: kneed de rode kool 1 min. met je handen. Zo wordt die zachter van smaak en lichter verteerbaar. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer ½ tl per persoon hebt. Meng de helft van de gochujang (let op, pikant!), knoflook, gember, witte wijnazijn, 1 el olie per persoon, een snuif zout en de bruine suiker tot een vinaigrette. Meng de rode kool eronder.
Snijd de komkommer in plakjes.
Pittige yoghurt: meng de rest van de gochujang met de yoghurt.
Neem een vel bakpapier en vouw dubbel. Schik daartussen telkens 1 kippendij. Sla plat met een deegroller of ander stevig voorwerp. Kruid de kip met zout en zwarte peper.
Paneren: meng de bloem met 25 ml water per persoon en de rest van de shoarmakruiden in een diep bord, tot een vloeibaar beslag. Giet de panko in een ander diep bord. Haal de kip eerst door het beslag en vervolgens door de panko.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gepaneerde kip in 4-5 min. per kant krokant op middelhoog vuur (zie tip).
Verwarm het broodje 5 minuten in de oven.
Snijd het broodje open. Bestrijk met wat pittige yoghurt. Schik de krokante kip erop samen met wat kimchi van rode kool en komkommer. Serveer met groentefrietjes en de pittige yoghurt. Smakelijk! TIP: Je kan de krokante kip ook bereiden in de airfryer. Schik de kip naast elkaar in het mandje van de airfryer, druppel wat olie erover en bak 8-10 minuten op 200°C. Controleer halverwege.