Ga terug
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr broccolini
  • 75 gr edamame blik of diepvries
  • 125 gr witte rijst
  • 25 gr geroosterde pinda's
  • 1 citroen
  • 1 el pindakaas
  • 1 el tahin
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr fijngesneden kool
  • 100 gr taugé
  • olie
  • chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding
 

  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Blancheer de broccolini 2 min. Schep uit het water.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst daarna onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Halveer de citroen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de broccolini en citroen met de snijkant naar beneden 3-4 min. op hoog vuur. Draai de broccolini regelmatig om. Schep uit de pan en houd warm.
  • Pinda-sesamsaus: meng 1 el pindakaas met 1 el tahin, 1 el sojasaus, 1 tl honing, chilivlokken (optioneel) en een kneepje sap van de geroosterde citroen. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een vloeiende saus. Kruid met zwarte peper.
  • Pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in de pan van de broccolini en voeg de rijst, knoflook, gesneden kool en taugé toe. Roerbak 2-3 min. Breng op smaak met 1 el sojasaus en zwarte peper. Roer de edamameboontjes erdoor.
  • Schep de rijst op het bord. Schik de broccolini erop. Druppel de pinda- sesamsaus erover. Werk af met de pindanoten. Serveer de geroosterde citroen erbij. Smakelijk!
  • TIP: Gebruik een grote pan. Je kan hier later ook de broccolini en rijst in bakken.

Opmerkingen

Bron: 15gram.be