Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Blancheer de broccolini 2 min. Schep uit het water.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel de rijst daarna onder koud water en laat goed uitlekken.
Halveer de citroen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de broccolini en citroen met de snijkant naar beneden 3-4 min. op hoog vuur. Draai de broccolini regelmatig om. Schep uit de pan en houd warm.
Pinda-sesamsaus: meng 1 el pindakaas met 1 el tahin, 1 el sojasaus, 1 tl honing, chilivlokken (optioneel) en een kneepje sap van de geroosterde citroen. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een vloeiende saus. Kruid met zwarte peper.
Pers de knoflook. Verhit een flinke scheut olie in de pan van de broccolini en voeg de rijst, knoflook, gesneden kool en taugé toe. Roerbak 2-3 min. Breng op smaak met 1 el sojasaus en zwarte peper. Roer de edamameboontjes erdoor.
Schep de rijst op het bord. Schik de broccolini erop. Druppel de pinda- sesamsaus erover. Werk af met de pindanoten. Serveer de geroosterde citroen erbij. Smakelijk!
TIP: Gebruik een grote pan. Je kan hier later ook de broccolini en rijst in bakken.