Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr tagliatelle
  • 125 g spekreepjes
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 250 gr witte champignons in vieren
  • 200 gr spinazie optioneel
  • 200 ml room
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje gedroogde tijm
  • zwarte peper
  • zout
  • geraspte kaas

Bereiding
 

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de spekreepjes krokant. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg een klontje boter toe aan de pan. Fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Schep de champignons in de pan. Bak 2 min. op hoog vuur en zonder deksel op de pot, tot de champignons beginnen te 'piepen'.
    Kruid met flink wat zwarte peper en een snuifje tijm.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe, roerbak en laat slinken.
    Giet de room in de pan en schep de pasta en spekjes erbij. Laat even goed doorwarmen (zie tip). Serveer de pasta met wat extra zwarte peper. Smakelijk!
  • TIP: Toevallig nog een restje kaas liggen? Strooi erover of laat wat smelten in de saus.