Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Wachttijd 2 uur
Gang Buffet
Porties 9 stuks

Ingredients
  

  • 160 ml melk
  • 1 tl vanillepasta supermarkt of online of de zaadjes van 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 2 el fijne suiker
  • el maizena
  • 9 velletjes diepvries-bladerdeeg net ontdooid
  • 18 abrikozenhelften op sap uit blik
  • 1 eiwit losgeroerd
  • el abrikozenjam

Instructions
 

  • Verhit de melk en vanille in een kleine pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Klop de eidooiers en suiker in een hittebestendige kom tot licht en schuimig. Voeg de maizena toe en klop tot alles goed is gemengd. Voeg langzaam het melkmengsel toe en roer glad. Schenk terug in de pan en kook, onder voortdurend roeren, op middelhoog vuur 2-3 min. totdat de saus kookt en begint te binden. Haal van het vuur en schenk in een schone hittebestendige kom. Klop kort om overtollige warmte te laten ontsnappen en dek af met plasticfolie direct op de custard. Prik een paar gaatjes in de folie met een satéprikker. Laat min. 2 uur afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de vierkante velletjes bladerdeeg ietsje uit tot rechthoekjes. Leg de velletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1½ el afgekoelde custard over elk velletje bladerdeeg, diagonaal van hoek tot hoek. Leg 2 abrikozenhelften, met de snijkant naar beneden, op de tegenovergestelde hoeken boven op de vla. Vouw de andere 2 hoeken naar elkaar toe over de abrikozen heen, je zou nu geen custard meer moeten zien. Bestrijk het deeg met eiwit en bak ± 30 min. of totdat het deeg gerezen en goudbruin is.
  • Verwarm de abrikozenjam met 2 tl water in een pannetje. Bestrijk de warme Danish met het warme jammengsel. Laat afkoelen op een rooster en serveer.