Bereiding 40 minuten
Pekelen 2 dagen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 4 kippenbouten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tI fijn zout
  • limoenpartjes ter garnering
  • korianderblaadjes ter garnering

Marinade

  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 groene chilipeper
  • 1 sjalot
  • 5 cm gember geraspt
  • 5 cherrytomaten
  • 1 el arachideolie
  • 10 g koriander steeltjes en blaadjes

Instructions
 

  • Temperatuur 180 °C/30-40 minuten
  • Dep de kippenbouten droog met wat keukenpapier, halveer ze en bestrooi ze met het bakpoeder en de helft van het fijne zout. Bestrooi de onderkant (zonder huid) met de andere helft van het zout. Leg een koekjesrek in een passende bakplaat en leg de kippenbouten erop. Zet de bouten onafgedekt 1 tot 2 dagen in de koelkast Dit zorgt ervoor dat de huid uitdroogt en straks krokanter wordt. Voor een snellere bereiding kun je dit overslaan.
  • Maak de marinade. Doe alle ingrediënten in een hakmolen en pulseer tot een fijne puree. Neem de marinade eruit en wrijf de kippenbouten er rondom mee in, probeer ook een beetje onder de huid van de kippenbout te komen. Laat de kip zo 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Leg de kippenbouten zoveel mogelijk in een enkele laag in het mandje van de airfryer, zonder bakpapier onderin. Als dat niet past, zul je dit recept in twee delen moeten maken. Zorg dat de huidkant omhoog ligt. Rooster de kippenbouten 30 tot 40 minuten op 180 C tot de huid krokant is. Serveer de kippenbouten met limoenpartjes en wat extra koriander.

Notes

Airfryer
Dit is een recept uit het boek Airfryer, Bas Robben