Deze ballen kun je prima van tevoren maken. Vul en rol ze een dag voor je ze bakt en leg ze op een met pakpapier beklede bakplaat in de koelkast.
Ingredients
- 600 g lamsgehakt
- 210 g gekookte quinoa
- 1 ei
- 2 tl fijngeraspte citroenschil
- 15 g dilleblaadjes fijngesneden
- 18 g muntblaadjes fijngesneden
- zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 120 g stevige feta in 8 blokjes
- 2 el olijfolie extra vrgine
- 2 blikken van 400 g cherytomaten
- 125 ml goede runderbouillon
- 6 takjes oregano + extra voor eroverheen
Instructions
- Schep het gehakt, de quinoa, het ei, de citroenschil, dille, munt en wat zout en peper in een kom door elkaar.
- Vorm 8 platte schijven van het gehaktmengsel. Leg een blokje feta in het midden en sluit het gehakt rond de feta. Rol er balletjes van.
- Verhit een grote koekenpan op matig hoog vuur.
- Voeg de olie toe en bak de gehaktballen 6-8 minuten, of tot ze goed bruin zijn; keer ze af en toe om.
- Voeg de tomaten, bouillon en oregano toe en draai het vuur lager. Laat 10-12 minuten zacht koken, of tot de saus wat is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn.
- Verdeel de gehaktballen en de saus over diepe borden en garneer met de rest van de oregano. Dien eventueel op met olijvenpasta.
Notes
