Bereiding 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 4 grote zeebaarzen
  • sap van een halve biologische citroen
  • 1 ingelegde citroen
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn of komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderzaad of het poeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snuf zout
  • half bosje 10 gram fijngehakte koriander
  • half bosje 10 gram fijngehakte peterselie
  • 300 gram krieltjes met schil gehalveerd
  • 1 citroen in schijfjes voor in de buikholte

Instructions
 

  • Spoel de ingelegde citroen af onder de kraan.
  • Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de blender of in de hakmolen van de staafmixer (vijzel of met de hand fijnsnijden kan natuurlijk ook), maal alles tot een pasta en vul aan met olijfolie tot het een smeuïge geheel is
  • Smeer de vis hiermee in en zet hem in de koelkast voor tenminste 1 uur.
  • Bak de vis op de gesloten BBQ 10 minuten per kant, 190 graden, indirect.

Notes

Recept: Minkekookt.nl