Bereiding 15 minuten
Stoven 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 1 kg kalfslappen in blokjes
  • 50 g roomboter
  • 4 sjalotten fijngesnipperd
  • 40 g bloem
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 300 ml witte wijn
  • 1 pot kalfsfond 380 ml
  • 2 blaadjes laurier
  • 100 ml kookroom
  • 2 el grove mosterd

Instructions
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in 2 porties bruin aan. Schep het vlees uit de pan en fruit de sjalotten in het braadvet. Bestrooi het achtergebleven bakvet met de bloem en bak 2 min zonder de bloem te kleuren. Schenk, al kloppende met een garde, de wijn en de fond in de pan en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag en leg het vlees, de champignons en de laurierblaadjes in de saus. Stoof het kalfsvlees met de deksel op de pan in ca 1 uur zachtjes gaar. Roer af en toe en voeg een scheutje water of wijn toe als er teveel vocht verdampt.
  • Voeg 100 ml kookroom met de mosterd en zout en peper naar smaak toe.